Koložvárska kapusta

Potrebujeme:

– kyslú kapustu
– mleté mäso (bravčové)
– ryžu
– jednu štipľavú klobásu
– kúsok slaniny
– cibuľu
– soľ
– mleté čierne korenie
– bobkový list
– majoránku
– mletú červenú papriku
– kyslú smotanu

Postup:

Klasicky udusíme (alebo uvaríme) ryžu.

Nakrájanú cibuľu opražíme dokladne na panvici (alebo v hrnci), spolu s nakrájanou slaninou, mletou červenou paprikou, nadrobeným bobkovým listom, čiernym korením, soľou a majoránkou. Pridáme kyslú kapustu (bez šťavy) a opražíme všetko dohromady.
Ryžu utlačíme na plech
Na ryžu rozložíme mleté mäso a na kolieska nakrájanú klobásu
Zmes opraženej cibule, korenín a kyslej kapusty rozložíme navrch
Navrch rozotrieme kyslú smotanu a plech potrasieme všetkými smermi, aby sa smotana dostala do všetkých škár

Pečieme asi trištvrte hodinu pri 180 až 200 stupňoch.
Výsledná koložvárska kapusta je presne taká, ako ju milujem – kapustová, smotanová a ryžová

zdroj: http://arien.sk/sk/kuchyna/Vyborna-rychla-Kolozvarska-kapusta.alej

Comments are closed.