1 konzerva cícera
2 vajcia
tak odoka stúhanky
1 stredne veľká cibuľa
5 strukov cesnaku
tak odoka petržlenovej vňate
soľ, MČK, muškátový orech, rasca, koriander a cayen alebo papriku
olej na vyprážanie
a ešte zvlášť stúhanku na obalenie
Všetko, čo sa dá nakrájať nakrájaš na drobno a cícer buď popučiš, alebo zmixuješ. Ja mám rada, keď je len popučený, lebo vtedy “je do čoho zahryznúť”.
Všetko to zmiešaš, vyformuješ guličky, alebo aký tvar chceš a opražiš na oleji.
Potom si zoberieš povedzme arabský chlieb, naukladáš paradajky, listy ľadového šalátu, nakrájanú mladú cuketu, alebo šalátovú uhorku, na to dresing zo smotany a lisovaného cesnaku. Nakoniec na to dáš falafely a zroluješ a ješ.