merne jednotky v kuchyni

ČL – je čajová lyžička
PL – polievková lyžica
H – hrnček, základom je 2,5 dl

Merania na 1 hrnček:

cukor……………………….220 g
hladká múka……………..160 g
hrubá múka………………170 g
ryža…………………………200 g
fazuľa biela………………..200 g
fazuľa hnedá……………..150 g
šošovica……………………200 g
cestoviny………………….. 80 g

Merania na 1 čajovú lyžičku:

cukor kryštál…………………5 g
soľ………………………………5 g

Merania na 1 polievkovú lyžicu:

hladká múka………………..10 g
hrubá múka………………….15 g
cukor kryštál………………..15 g
strúhanka…………………….10 g
sušené mlieko……………….10 g
soľ………………………………15 g
orechy mleté…………………..5 g
med…………………………….20 g
olej………………………………10 g
jogurt………………………….10 g
mlieko………………………….15 ml
ocot…………………………….15 ml
voda……………………………15 ml

Comments are closed.