Zapekana dobrota (rodinny recept)

Jedno z mojich najoblubenejsich jedal z kuchyne mojej mamy. Jednoduchy a neskutocne chutny recept, kde rad nahradzam meso (oprazene z oboch stran na horcici, koreni a soli) roznymi dobrotami a vzdy to dopadlo dobre. 😉

Suroviny
zemiaky
cibula
kysla smotana
paradajkovy pretlak
sol
korenie
hliva (alebo sojove platky alebo tofu alebo sampiony alebo tekvica alebo cokolvek vas napadne ;))

postup
Do zapekacej misy naukladame zemiaky

cibulu

hlivu (alebo sojove platky alebo tofu alebo sampiony alebo tekvica alebo cokolvek vas napadne ;))

Zakryjeme dalsou vrstvou cibule a zemiakou a zalejeme rozmiesanou kyslou smotanou s paradajkovim pretlakom, solou a korenim


a dame piect na 90 minut

Podavame so salatom a ryzou (najlepsie tmavou)

dobru chut

Comments are closed.